USDDN European Championships 2011

Wat een weekend … Zeker het meest vermoeiende fotografie weekend voor mij tot nu toe. Maar het was het waard! Het grootste Dogfrisbee evenement in Europa, en misschien zelfs in de wereld, is voorbij en het was zeker een evenement om nooit te vergeten!

Ten eerste, felicitaties aan Alena Smoliková voor de eerste en tweede plaats in de Super Open divisie. Een zeer indrukwekkende prestatie en resultaat! Ten tweede, felicitaties aan Jean McCollister voor een verdiende derde plaats in de Super Open en de andere winnaars en bijzondere spelers die dit evenement het bezoeken waard hebben gemaakt!

Er is veel te vertellen over dit evenement. Zo veel zelfs dat het moeilijk is om het gevoel en de herinneringen van zo’n evenement in woorden te vatten. Ik hoop dat mijn foto’s aan dit beeld zullen bijdragen. Tenminste van de actie op het veld, sommige dingen blijven in herinnering 😉

Ik wed dat zijn er tal van andere blogs zijn over dit evenement in het algemeen. Dus blijf ik in dit bericht bij de fotografie, zoals je misschien al had verwacht. Ik heb veel verschillende Dogfrisbee evenementen geschoten in de afgelopen paar jaar, zowel kleine als grote. Dit is het vijfde Europese Kampioenschap voor mij en zeker ook de grootste. Elke freestyle deelnemer schieten (met uitzondering van twee of drie spelers, sorry daarvoor…), maakten dagen lang en vermoeiend. Niet alleen het fotograferen, maar vooral het sorteren en bewerken ‘s nachts.

Ik ben erg tevreden over het resultaat en het was het afzien waard. Meer dan 600 foto’s waren klaar en geprint op zondag, beschikbaar voor elke bezoeker. Het was leuk om de foto’s met toeschouwers te bekijken, met hun te praten en hun reacties te horen. Het is erg leuk om te horen wat jullie ervan vinden en dat maakt het de moeite waard!

Ook ben ik blij dat ik de organisatoren kon helpen door afdrukken voor alle winnaars te leveren en ben ik trots de ingelijste foto’s te sponsoren voor de top 3 van de Super Open divisie. Ik hoop dat jullie er nog lang van kunnen genieten!

Genoeg geschreven, tijd voor foto’s! Hieronder zijn mijn favorieten! Veel plezier!

What a weekend… Definitely the most exhausting photography weekend for me so far. But it was worth it! The biggest DiscDog event in Europe, and maybe even in the world, is over and it sure was an event to remember!

First off, a big congrats to Alena Smoliková for first AND second place in Super Open division. A truly very impressive performance and result! Second, congrats to Jean McCollister for a deserved third place in Super Open and the other winners and memorable players who made this event worth visiting!

There is a lot to tell about this event. So much actually that it is hard to describe the feeling and memories of such an event in written words. I hope my photos will contribute to sketch the big picture. At least of the action on field, some things will remain in memory 🙂

I bet there are plenty of other blogs about the event in general. So I will keep this article to discussing the photography coverage, as you might have guessed. I have covered many DiscDog events in the last couple of years. Small events as well as big ones. This is the fifth European Championship for me and also the biggest. Shooting every single freestyle competitor (with the exception of two or three players, sorry about that…), days were long and exhausting. Not only the shooting, but mostly the sorting and editing overnight.

I am very happy about the result though and it was worth the trade off. Over 600 images were DONE and published on Sunday, available to every visitor. It was fun to watch the photos with spectators, talking with them and hearing the reactions. It gives a lot of satisfaction to know how much you like them and to hear all the reactions. It makes the hassle worth it!

Also, I am happy that I could help the organizers by providing prints for all the winners and I am proud to present and sponsor the framed photos to the top 3 Super Open division players. I hope you will enjoy them for a long time! 🙂

Enough writing, time for pictures! Below are my favorites! Enjoy!